Vinosol Vitt 7 dagars

Artikelnr: 12230

Varan har lagts i varukorgen!

Du jäser ditt vin på samma sätt som i de flesta vingårdarna, med hjälp av speciellt renodlad vinjäst och utan att tillsätta några socker. På ett snabbt och enkelt sätt har du snart 30 flaskor välsmakande vin.

Med Vinosol vinsats gör du till skillnad från Vinosol 7-dagars vinsats, ett vin på det traditionella sättet. Du jäser vinet med minimal tillsats av kemikalier och det är klart att dricka inom 2-3 veckor. Använd Vinosol ekspån om du vill ha smaken av ett ekfatslagrat vin och inte har tillgång till ekkaggar.

Vinosol 7-dagars är skapat för den hembryggare som vill ha sitt vin omgående. Med hjälp av en speciell jäst och tillsatser har jästid och efterbehandling förkortats maximalt, tyvärr något på bekostnad av kvalitén. Eftersom ett fulländat vin kräver en viss tid för att mogna kan man nästan återsälla kvalitén genom en tids lagring.

Köper du en vinsats från Vinosol kan du vara säker på att få en produkt skapad med noggrannhet och omsorg. – Låt dig väl smaka.

Innehållsdeklaration

Vinosol vinsats: 5 liter koncentrerad druvsaft justerad med citronsyra (E330) och stabiliserad med S02 (E220). Renodlad vinjäst, jässtopp (E220), för vitviner även klarmedel.

Vinosol 7-dagars vinsats: Speciellt framtagen vinjäst med jäsnärsalt, jässtopp (E220), klarmedel, naturliga och naturidentiska vinaromer (endast för Piesportet och Liebfraumilch), ekspån (endast Rioja).